דף הבית » יישוב סכסוך
פתחו נגדך תיק יישוב סכסוך? הזמינו אותך לפגישת מהו"ת?
כנראה שלא קראת נכון את המפה… ו"יישוב סכסוך" הקדים אותך. ייתכן מאוד גם שהצד השני מקבל יעוץ מעורך דין לענייני משפחה, בין אם באופן גלוי או "מאחורי הקלעים".
ואולי אתם אלה שהחלטתם להתגרש ורוצים להקדים את הצד השני…
האם יש משמעות למי שפותח ראשון תיק יישוב סכסוך? איך ניתן להתגבר על כך? מה קורה בפגישת מהו"ת? כדאי לבוא לפגישה לבד? או עם עורך דין גירושין ? צריך להגיש כתב הגנה? או להקדים בתביעה משלך? והאם כדאי לחתום על הסכם?
הבה נתחיל.
חוק יישוב סכסוך במשפחה
החוק קובע בצורה מאוד ברורה : אדם שנמצא בסכסוך משפחתי חייב להגיש בקשה ליישוב סכסוך לפני שהוא פונה לבית משפט או לבית הדין הרבני.
יישוב סכסוך מה זה?
מתוך ניסיון והבנה שלהליכי גירושין יש השפעה הרסנית על כל המעורבים, נולד החוק שמטרתו להימנע ולצמצם הליכים משפטיים.
למה ?
ראשית, כי בתי המשפט ממש עמוסים ואפילו קורסים. שנית, סכסוך משפחתי נוצר לא פעם בלהט הרגע, ללא כוונה ורצון אמיתיים של הצדדים. שלישית, הליך יישוב סכסוך "מקרר" את הצדדים, נותן להם זמן לחשוב ומאפשר לפתור את הסכסוך בדרכי שלום.
באיזה עניינים צריך קודם כל לפתוח תיק יישוב סכסוך?
- גירושין.
- יחסי ממון בין בני זוג.
- מזונות או מדור של בן זוג או של ילד.
- סכסוך בין צעיר (עד גיל 21) לבין אחד מהוריו.
- ענייני אבהות או אמהות
"פתיחת תיק" יישוב סכסוך – מה זה אומר בדיוק?
הזמנה לפגישת מהו"ת
מי שנפתח נגדו תיק יישוב סכסוך יקבל מבית המשפט או מבית הדין הרבני הזמנה לפגישת מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום) לבחינת האפשרות ליישוב סכסוך משפחה בהסכמה. בהזמנה מצוין מספר תיק, שמות הצדדים וגם אזהרה בולטת כי "דינה של הזמנה זו כדין הזמנה לדיון בבית משפט".
האם זה אומר שהוגשה כנגדך תביעת גירושין? לא.
וליתר דיוק – עוד לא. כרגע מדובר רק בניסיון לפתור את הסכסוך בדרכי שלום. המשמעות היא שלא ניתן להגיש תביעה נגדך במשך כחודשיים ימים.
ואם יש בעיה דחופה תוך כדי ה"יישוב סכסוך"?
אין לך מספיק כסף עבור כלכלת הילדים? או שלא נותנים לך לראות את הילדים? אולי אין לך בכלל כסף לכלכלתך ? ייתכן שאין לך איפה לגור? מה עושים??
במקרים כאלה כן ניתן לפנות לסעד דחוף מבית המשפט ולא צריך להמתין עד לסיום הליך יישוב הסכסוך.
לדוגמא, לגיא ורונית 3 ילדים קטנים. גיא פתח הליך יישוב סכסוך, עזב את הבית והפסיק להעביר את משכורתו לחשבון המשותף.
ככל וגיא לא יעביר לרונית כסף עבור כלכלת הילדים, רונית תוכל לפנות בסעד דחוף לבית המשפט בבקשה לתשלום מזונות זמניים. ואם רונית לא תאפשר לגיא לראות את הילדים, גיא יוכל לפנות בסעד דחוף לבית המשפט בבקשה להסדרי שהות זמניים.
עקרונות ברזל לאלה שהוזמנו לפגישת מהו"ת
1. לנשום. להירגע.
לא להיכנס לפאניקה. היזהרו ממלכודות ואל תעשו דרמות. האינסטינקט הראשוני הוא לכעוס ולהטיח האשמות בצד השני. המהדרין גם צועקים, מקללים ומאיימים על הצד השני. אך שימו לב זו עלולה להיות מלכודת. הצד השני מכיר אתכם ויכול לצפות ולהיערך לתגובה שלכם. כך בעוד אתם "רותחים", הצד השני (בעצת עו"ד גירושין כנראה) מתעד את הפעולות שלכם (מקליט, שומר הודעות…) ואתם עלולים למצוא את עצמכם בבעיה משפטית קשה במקרה הטוב, ובתא מעצר במקרה הרע.
2. לפעול חכם
ניתן להתגבר על כך שהקדימו אותך. אמנם זה לא פשוט אבל זה בהחלט אפשרי. אבל זה אומר שמרגע זה אתם צריכים להתנהל בתבונה ובמהירות.
3. היזהרו. הצד השני נעזר בעורך דין גירושין
לא אחת מגיעים אליי לקוחות המבקשים לבטל או לשנות הסכם גירושין, אחרי שהגיעו להסכמות עם הצד השני "אחד על אחד", ללא ליווי של עורך דין מטעמם.
לכאורה הצדדים היו "שווים" אך המציאות בפועל היתה שונה לחלוטין. צד אחד (זה שפנה אליי בדיעבד) לא היה מיוצג, והצד השני הסתיר שהוא מיוצג על ידי עורך דין לענייני משפחה מאחורי הקלעים.
לכן, צאו מנקודת הנחה – הצד השני לא טיפש (גם אם הוא עושה עצמו כזה) ונעזר בעורך דין.
4. אל תגיעו לפגישות יישוב סכסוך ומו"מ לבד
בפגישות האלה מועבר מידע קריטי שיעזור לעורך דין מטעמכם לגבש אסטרטגיית גירושין ותוכנית פעולה ש"תמחק" או לפחות תצמצם את היתרון שהקדימו אותכם.
ולמה זה חשוב?
כי רק עורך דין לענייני משפחה יכול להבין לעומק, אפילו מבין השורות, את הבעיות העובדתיות והמשפטיות של הצד השני ואת נקודות החולשה שלו מבלי לחשוף אתכם יותר מידי.
5. אל תיפגשו עם עורך הדין של הצד השני לבד
וגם אל תחתמו על שום הסכם לבד ! למה?
פשוט כי זה "לא כוחות". כי מוכשרים ככל שתהיו, לעורך דין לענייני משפחה יש יותר ידע וניסיון מאשר לכם. נקודת המוצא שלכם צריכה להיות שעורך הדין של הצד השני, נחמד ככל שיהיה, שומר על האינטרסים של הלקוח שלו (ששילם לו) ולא על האינטרסים שלכם.
6. אל תיכנעו לסחטנות
למה? כי סחטנות אינה מובילה לפיתרון. היא מזמינה סחטנות נוספת.
איומי גירושין בנוסח "תחתום על ההסכם או שאגיש תלונה למשטרה", או ש"אני אגיד בבית משפט שאת/ה חולה נפש ולא תראה את הילדים" או ש"לא תראי ממני שקל" הם מוכרים וידועים. לאיומים אלה יש מטרה אחת. להפחיד אותך ולמנוע ממך לעמוד על הזכויות שלך. מרבית האיומים חסרי בסיס ועורך דין לענייני משפחה אמור לדעת להתמודד איתם.
7. אל תעשו שום פעולה לפני שתגבשו אסטרטגיית גירושין
(אסטרטגיה היא המסלול שיביא אתכם לאן שאתם רוצים להגיע, בדרך הכי נכונה וקלה)
שזה אומר מבחינתכם:
- להבין את המצב המשפטי שלכם נכון לעכשיו. שימו לב שפסיקת בתי המשפט דינמית ולכן חשוב להיות מעודכנים.
- להגדיר מטרות ריאליות – כלומר עם מה אתם רוצים לצאת מהגירושין? לדוגמא בהיבט של שהות עם הילדים, תשלום מזונות , חלוקת רכוש וכדומה.
- להבין האם יש פער בין המצב המשפטי למטרות שלכם. אם יש פער, תגדירו מטרות מחדש.
- להבין מה עושים הלאה ? איך אתם צריכים לפעול בשביל להשיג את המטרות שלכם. מה אתם חייבים לעשות ומה אסור לכם בשום פנים ואופן לעשות.
- זכרו, טעויות שנעשות בתחילת הדרך קשות מאוד לתיקון. קשה עד בלתי אפשרי ליישר עץ שגדל עקום. כל פעולה שאינה עולה בקנה אחד עם תכנית מגובשת, שהוכנה מראש, עלולה לחזור אליכם כמו בומרנג.
הצעד הבא שלך ליישוב הסכסוך
קודם כל, אם קראת עד כאן זה מעיד על הרצינות שלך.
זכרו, להתגרש נכון זה לא עניין של מזל, זו תוצאה של היערכות נכונה. אבל… זה מצריך עבודה. הדברים לא קורים מעצמם, וזה תלוי קודם כל בך.
אז מה ת'כלס צריך לעשות?
לפעול. עכשיו. ללכת להתייעץ עם עורך דין לענייני משפחה ולגבש אסטרטגית גירושין מנצחת.
זו הסיבה שאני ממש אשמח שתיפגשו איתי. ואם לא איתי, אז עם כל עורך דין גירושין אחר. העיקר שתלכו. שתפעלו.
רק ככה תגדילו את הסיכוי להצליח בהליך הגירושין.
הצעה שאי אפשר לסרב לה
אין לי ספק שאתם נמצאים בסיטואציה לא פשוטה ויש לכם לא מעט התלבטויות.
לכן, אני מזמין אותך לשיחה טלפונית קצרה. ללא כל התחייבות. זאת לא פגישת ייעוץ ולכן היא ללא כל עלות.
נכון, זה דורש קצת אומץ להיחשף, אבל בינינו, אם כבר הגעת לעמוד הזה מה כבר יש לך להפסיד?
מטרת השיחה – להבין מה הבעיה. לבדוק בשלב ראשון אם יש בינינו כימיה. אם אתם מרגישים בנוח לספר לי מה הבעיה וכיצד אוכל לסייע?
אם לאחריה תרצו שנפגש – מעולה. ואם לא – אאחל ברכה והצלחה.
בכל מקרה, אין לך מה להפסיד !
לחיצה על המספר למטה תיקח אותך לשיחה איתי בטלפון או לשליחת הודעה בואטסאפ, ונתקדם משם…
אפשר גם להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם.
מה בדיוק קורה בפגישת יעוץ איתי ? לחץ כאן